شکر سفید، که شکر دانهای نیز نامیده میشود، از نیشکر یا چغندر قند تصفیه شده ساخته میشود. ابتدا، تولیدکنندگان مواد غذایی، نیشکر یا چغندر قند را آبگیری میکنند و سپس شیره نیشکر را میجوشانند تا آب آن تبخیر شود. سپس شکر خام در سانتریفیوژهایی که شکر را با سرعت بالا میچرخانند، شفاف میشود تا شیره قهوهای چسبناکی که کریستالهای شکر را پوشانده و به عنوان ملاس شناخته میشود، جدا شود. پس از تصفیه شکر، تولیدکنندگان آن را از یک سیستم فیلتراسیون کربن طبیعی عبور میدهند تا ناخالصیها را حذف کرده و دانههای شکر را سفیدتر کنند. شکر رومیزی حاصل از نظر شیمیایی ساکارز خالص است. شکر یک کربوهیدرات طبیعی محسوب میشود.
شکر سفید دانهای و سایر شکرهای طبیعی شیرینکنندههایی هستند که در انواع مواد غذایی از جمله شیرینیجات، نوشیدنیهای شیرین و غذاهای خوشمزه استفاده میشوند. لازم به ذکر است که همه شکرهای سفید دانهای وگان نیستند. برخی از شرکتهای تولید شکر از زغال استخوان برای سفید کردن دانهها استفاده میکنند. اگر شکر وگان را ترجیح میدهید، به دنبال شکر تصفیه نشده یا شکر ارگانیک مانند شکر نارگیل باشید.