انواع زیادی از شکر در سوپرمارکتها وجود دارد. در ادامه، تفاوتهای بین انواع مختلف شکر از جمله شکر سفید، کاستر، قهوهای، خام، موسکووادو، شکر نخل و دیگر انواع بررسی میشود.
انواع مختلف شکر
زمانی که در راهرو محصولات پختوپز قدم میزنید، با انواع مختلفی از شکر مواجه میشوید. تفاوت بین شکر سفید، شکر کاستر و شکر قهوهای چیست؟ شکر نخل و شکر نارگیل چطور؟ آیا واقعاً به همه این انواع نیاز دارید؟ خبر خوب این است که شکر تقریباً برای مدت نامحدودی قابل نگهداری است، بنابراین ممکن است ارزش داشته باشد که انواع مختلفی از آن را خریداری کنید، اما در مواقع ضروری میتوانید بسیاری از انواع شکر را به جای یکدیگر استفاده کنید.
شکر سفید
شکر سفید متداولترین نوع شکر است. این شکر از نیشکر ساخته میشود و به شدت فرآوری میشود به طوری که تمامی ملاس قهوهای طبیعی آن حذف و رنگ آن کاملاً سفید میشود. این شکر در اندازههای مختلف کریستال از دانهبندی تا کاستر و پودر قند موجود است. اگر یک دستورالعمل آشپزی درخواست شکر، شکر سفید، شکر دانهبندی یا شکر معمولی دارد، همه به اندازه استاندارد کریستال شکر اشاره دارند. اگر دستورالعملی درخواست شکر کاستر دارد، این نوع متفاوت است.
شکر کاستر
تولیدکنندگان شکر سفید را به کریستالهای کوچکتری آسیاب میکنند و آن را با نام شکر بسیار ریز معرفی میکنند. این شکر به راحتی حل میشود و آشپزها از آن برای دستورالعملهایی مانند کاسترد، مرنگ و کیکها استفاده میکنند. در بیشتر دستورالعملها، افراد میتوانند شکر دانهبندی را با شکر کاستر و بالعکس جایگزین کنند. با این حال، یک فنجان شکر دانهبندی معادل یک فنجان شکر کاستر نیست. افراد میتوانند شکر کاستر را در خانه با آسیاب کردن شکر دانهبندی در غذاساز برای چند ثانیه تهیه کنند. شکر کاستر بافت سبکی دارد و آشپزها آن را برای پخت و پز، از جمله تهیه اسکونها، ایدهآل میدانند. در مواقع ضروری، افراد میتوانند از شکر دانهبندی استفاده کنند و نتایج بسیار مشابهی بگیرند.
پودر قند
پودر قند از خرد کردن شکر سفید به پودر تهیه میشود و نامهای دیگری مانند شکر قنادی و شکر پودری دارد. این شکر به سرعت حل میشود و برای یخزدهها، خامهها و پختوپز با شکر مناسب است. پودر قند خالص و مخلوط پودر قند. پودر قند خالص ممکن است کلوخه شود و نیاز به الک کردن داشته باشد. مخلوط پودر قند با آرد ذرت مخلوط کرده تا از کلوخه شدن جلوگیری کند.
شکر قهوهای
شکر قهوهای شکر سفید تصفیه شدهای است که ملاس به آن اضافه می شود. این شکر حاوی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری نسبت به شکر سفید است. شکرهای قهوهای طعم عمیقتر و شدیدتری دارند و نرمتر و مرطوبتر هستند. آنها برای پخت و پز و تهیه سس کرهای مناسب هستند. زمانی که یک دستورالعمل به شکر قهوهای روشن یا شکر قهوهای اشاره میکند، هر دو یکی هستند. اما شکر قهوهای تیره متفاوت است. اگر از شکر قهوهای به عنوان جایگزین شکر سفید استفاده میکنید، پخت شما سریعتر تیره خواهد شد. ممکن است نیاز به تنظیم دما و زمان پخت داشته باشید.
نکته: میتوانید شکر قهوهای را با مخلوط کردن 1 فنجان شکر سفید با 1 قاشق غذاخوری ملاس تهیه کنید.
شکر قهوهای تیره
این شکر حاوی دو برابر ملاس بیشتری نسبت به شکر قهوهای روشن است. این باعث میشود شکر طعم عمیقتر و پیچیدهتری از تافی و کارامل داشته باشد.
شکر موسکووادو
یک شکر غیرتصفیه شده غنی و مرطوب است که مقدار زیادی ملاس دارد. این شکر بسیار تیره و چسبناک با طعم تافی قوی است.
شکر خام
تولیدکنندگان شکر نیمهتصفیه شده با رنگی کاراملی روشن و طعمی ملایم و معطر از ملاس ارائه میدهند. افراد از این شکر، که کریستالهایی شبیه به شکر دانهبندی شده دارد، به دلیل رنگ جذاب آن برای پاشیدن روی کالاهای پخته شده استفاده میکنند.
شکر دمرارا
مردم شکر دمرارا را به عنوان یک شکر نیمهتصفیه شده با رنگ کاهی و بوی ملایم تافی میشناسند. این شکر شبیه به شکر خام است، اما کریستالهای بزرگتری دارد که افراد آن را برای پاشیدن روی کالاهای پخته شده و ایجاد تردی استفاده میکنند.
شکر ساندینگ
یک شکر تزیینی با کریستالهای بزرگ و براق جذاب است. در رنگهای مختلف عرضه میشود و برای تزیین کالاهای پخته شده استفاده میشود. این شکر نقطه ذوب بالایی دارد، بنابراین در زمان پخت ذوب نمیشود.
شکر نخل
شکر نخل از درختان نخل قندی استخراج میشود. شیره از گلها یا سوراخی در تنه درخت جمعآوری میشود، سپس به شربت جوشانده یا به صورت بلوری در میآید. به طور معمول در هند، جنوب شرقی آسیا و برخی کشورهای آفریقایی استفاده میشود.
جاگری نوع تیرهتر و با طعم شرابی است که در سراسر هند استفاده میشود، در حالی که شکر نخل روشنتر با طعم کاراملی بیشتر در آشپزی جنوب شرق آسیا رایجتر است.
میوه راهب
این میوه (که به لوو هان گوو نیز معروف است) بومی جنوب شرقی آسیا است و قرنها در طب سنتی چینی به دلیل شیرینی طبیعی قوی خود استفاده شده است. میوه راهب به طور طبیعی شیرین است اما هیچ کالری ندارد و شاخص گلیسمی آن صفر است، که آن را به یک شیرینکننده ایدهآل برای کسانی که مصرف قند خود را کنترل میکنند یا سطح قند خون را مدیریت میکنند، تبدیل میکند.
شکر نارگیل
شکر نارگیل که به عنوان نوعی شکر نخل نیز است. از شیره درخت نارگیل به جای درخت نخل به دست میآید. شیره جوشانده میشود تا رطوبت آن تبخیر شود. شکر نارگیل تنها 75٪ سوکروز دارد و شاخص گلیسمی پایینتری نسبت به سایر شکرها دارد. شکر نارگیل از نظر طعم و بافت مشابه شکر قهوهای است.